21 Nisan 2013 Pazar

“Kitap Kapında” Hız Kesmiyor, Atölyelerimiz Devam Ediyor!


Büyük Umutlar Gençlik Grubu, Söğütlü’yü daha iyi tanımak ve köy halkıyla kaynaşmak için köyü bir uçtan bir uca gezdi! Eğlenceli ve ön yargıları kıran bir gezi oldu. Gençlik grubu köye daha önce de gelmiş ve gezmişti. Ancak bu gezi neredeyse tüm köylü gençlerin de katılımıyla daha sıcak ve ilginçti. Köy çeşmesinde çekilen hatıra fotoğrafı gezinin zirve anıydı!


 
Avrupa’da Okuma Alışkanlıkları

Avrupa’ da kitabın gelişimi, Avrupalı gençlerin okuma alışkanlıkları ve kitap okuma konulu projelerin tanıtımı üzerine kurulan bu atölye, ülkemizde kitap okuma oranının özellikle Avrupa ülkelerine göre düşüklüğü konusunu tartışmaya açtı. Bu konuda tüm katılımcılar ciddi bir farkındalık kazandı. Video oluşturma oyununda bir kütüphanenin videosunu oluştururken köyden katılanlardan sadece ikisinin kütüphane görmüş olduklarını öğrendik. Bu çok üzücüydü. Ama süreçte hep beraber kütüphaneye de gidecektik.
 

Aktif Okur Kitap Atölyesi

İyi bir okur nasıl olur hayal ettik ve hep birlikte çizdik. Sonuçları tartıştık. Kitap günlüklerimizi tazeledik. Okunan kitapları gönüllüler paylaştı hatta drama tekniğiyle canlandırdı. 




































 
Gençlik grubu Söğütlü gençleri artık daha sıcak paylaşımlar gerçekleştiriyor. Gençliğin gücü engel tanımıyor. Katılan herkese teşekkürler!

0 yorum:

Yorum Gönder